Brusný kámen #1000 MIYABI je syntetický keramický kámen původem z japonské vyhlášené továrny Naniwa, která vyrábí brousící příslušenství té nejvyšší kvality již více než 60 let. Brusné kameny Naniwa jsou celosvětově uznávané a používá je řada významných šéfkuchařů. Kámen můžete použít samostatně, ale ideální je vložit kámen do dřevěné základny Basic Kit Miyabi – ostření bude mít hladší, plynulejší a rychlejší průběh. Kámen o rozměrech 21 x 7 x 2,5 cm dokáže efektivně nabrousit ostří až na extrémní ostrost. Opotřebení je minimální a kámen vám vydrží dlouhé roky. Ačkoliv je kámen vyroben pro japonské nože MIYABI, je možno ho použít na nože vyrobené z jakéhokoliv druhu oceli. Dlouhá životnost – extrémně nízké opotřebení Efektivní dosažení optimální ostrosti nože Ultra rychlý brusný efekt Zrnitost 1000 Ideální pro použití se základnou Vhodné pro všechny typy nožů s výjimkou keramických Dokonce i ten nejlepší nůž ztratí v průběhu času svou původní ostrost. Proto je nutné nože průběžně brousit či udržovat jejich ostrost. S použitím správné techniky a brusných kamenů či brousků MIYABI bude tento úkol snadný.
Aby byla vaše sbírka nožů z kolekce Forged Intense kompletní, a vaše nože stále perfektně ostré, pořiďte si tuto diamantovou ocílku s jedinečným vzorem kování rukojeti. Holandská značka Forged se vyznačuje speciálními nápaditými noži, které jsou ručně vyráběny z japonské oceli. Jedná se o unikátní a vysoce kvalitní produkty, a to nejen materiály, ale také zpracováním. Ocílka je balená do krásné dárkové krabičky z páleného dřeva. Skvělý pomocník a designový doplněk do domácí i profesionální kuchyně. Hlavní výhody: Diamantová ocílka na ostření čepelí nožů Řada Intense Vyrobena ručně z japonské oceli Jemný a decentní design Nápaditý vzor kování Jedinečné zpracování Vysoce kvalitní materiál Baleno v luxusní dřevěné krabici Výjimečně dlouhá životnost Parametry: Délka brusné části: 26 cm Materiál: ocel
I špičkové nože používáním ztrácejí ostrost a musí být broušeny. Nerezový brousek WMF je ideálním pomocníkem do každé kuchyně. Je stabilní, snadno se používá a dobře se udržuje. Je vyroben z odolné nerezové 18/10 oceli Cromargan®. Brusná plocha je vyrobená z extrémně tvrdého kovu, díky tomu je možné nože perfektně nabrousit. Skvělé vlastnosti brousku oceňují i profesionálové. Brousek není vhodný na vroubkované a pilovité ostří. Před použitím důkladně očistěte nůž od nečistot. Nelze mýt v myčce nádobí. Návod k použití: jednou rukou přidržte brousek, druhou rukou uchopte nůž a pět až desetkrát protáhněte ostří nože zdířkou. Jemně tlačte směrem dolů. Pokud se brusná plocha intenzivním používáním ztupí, odstraňte plastový kryt, povolte šroubky, pootočte brusnými trojúhelníky, utáhněte šroubky a nasaďte kryt zpět. Toto je možné provést celkem dvakrát. Čištění: odstraňte plastový kryt a setřete kovový prach měkkým hadříkem.
Brusný kámen WÜSTHOF vám umožní restaurovat ostří vašeho nože. Broušení za pomoci brusných kamenů je velmi jemné. Kameny jsou vyráběny o různých hrubostech. Brousit začínáme na hrubé straně, leštíme na straně jemnější. Hnědá strana kamene má jemnou zrnitost 1000 J určenou pro odstranění malých škrábanců a broušení tupých nožů. Modrá strana se zrnitostí 3000 J pak slouží pro běžnou údržbu ostří. Použití: Před použitím namočte brusný kámen do vody a ponechte ponořený po dobu cca 5 až 10 minut. Pokud se při hýbání s kamenem již neobjevují bublinky vzduchu, kámen již absorboval optimální množství vody a můžete jej z vody vyjmout. Položte kámen na neklouzavý povrch. Udržujte jej dostatečně mokrý po celou dobu broušení. Jednou rukou pevně uchopte rukojeť nože, ostřím směrem k tělu. V této poloze přiložte čepel na brusný kámen pod úhlem 15–20°. Volnou ruku umístěte na čepel nože, nad hranu ostří. Táhněte nožem stejnoměrnou rychlostí nahoru a dolů, při zachování úhlu. Používejte mírný tlak. Pro broušení druhé strany otočte nůž do takové pozice, kdy ostří směřuje od těla. Opět udržujte úhel 15–20°. Strany nože je při broušení pravidelně po cca pěti až deseti pohybech střídat, aby docházelo k rovnoměrnému úbytku materiálu. Pro odstranění "jehly" (tenoučkého kousku oceli vzniklého při rovnoměrném ubírání materiálu z obou stran ostří) nakreslete nožem oblouk vycházející z levého horního kraje brousku k jeho pravému dolnímu kraji. Posléze podržte nůž pod tekoucí vodou, která dočistí ostří. Pečlivě osušte.
Ocílka z chromované oceli ZWILLILNG umožňuje jemné broušení nožů. Je odolná proti poškození. Plastová rukojeť s aplikací s nerezové oceli a poutkem pro zavěšení. Dokonce i ten nejlepší nůž ztratí v průběhu času svou původní ostrost. Proto je nezbytné nože průběžně brousit či udržovat jejich ostrost. S použitím správné techniky a ocílek či brousků německé společnosti ZWILLING J. A. Henckels bude tento úkol snadný. Ocílka je doporučována pro udržování ostří před, respektive po každém použití nože. Použití je snadné: Držte ostří nože v ostrém úhlu (cca 15 - 20°) k ocílce a střídavě z jedné i druhé strany jej táhněte rovnoměrnou silou po ocílce. Opakujte akci v závislosti na ostrosti čepele (z obou stran 5 - 10 x). Je velmi důležité udržet ostrý úhel a brousit nůž po celé délce jeho ostří, od rukojeti ke špičce nože. Rychlost pohybu nehraje v procesu broušení žádnou roli.
Brusný kámen #400 MIYABI je syntetický keramický kámen původem z japonské vyhlášené továrny Naniwa, která vyrábí brousící příslušenství té nejvyšší kvality již více než 60 let. Brusné kameny Naniwa jsou celosvětově uznávané a používá je řada významných šéfkuchařů. Kámen můžete použít samostatně, ale ideální je vložit kámen do dřevěné základny Basic Kit Miyabi – ostření bude mít hladší, plynulejší a rychlejší průběh. Kámen o rozměrech 21 x 7 x 2,5 cm dokáže efektivně nabrousit ostří až na extrémní ostrost. Opotřebení je minimální a kámen vám vydrží dlouhé roky. Ačkoliv je kámen vyroben pro japonské nože MIYABI, je možno ho použít na nože vyrobené z jakéhokoliv druhu oceli. Dlouhá životnost – extrémně nízké opotřebení Efektivní dosažení optimální ostrosti nože Ultra rychlý brusný efekt Zrnitost 400 Ideální pro použití se základnou Vhodné pro všechny typy nožů, s výjimkou keramických Dokonce i ten nejlepší nůž ztratí v průběhu času svou původní ostrost. Proto je nutné nože průběžně brousit či udržovat jejich ostrost. S použitím správné techniky a brusných kamenů či brousků MIYABI bude tento úkol snadný.
Ruční keramický brousek na všechny typy kuchyňských nožů s dvoustupňovým nastavením hrubosti. Profesionálové ostří nože pomocí brousku po každém použití. V domácím prostředí je však jedno využití nože natolik krátké, že jej není nutno ostřit tak často. Nože, které využíváte nejčastěji, je zapotřebí naostřit přibližně jednou za měsíc, například pomocí tohoto praktického brousku s dlouhou životností. Specifikace: Praktický brousek na všechny typy kuchyňských nožů Keramický Dvoustupňové nastavení hrubosti Snadná manipulace Kvalitní, dlouhá životnost Rozměry: 20,5 x 6,5 x 5,5 cm Barva: červená
Rapid Steel Action je vhodný pro ostření tupých nožů. Poskytuje dlouhotrvající brusný efekt. Ostřicí tyčky jsou vyrobené z materiálu, který se používá při výrobě ocílek. Velice snadná údržba. Úhel brusných tyček je od výrobce přednastaven, nemůžete tedy prakticky nic pokazit. Ostřič je tak ideální variantou pro ty, kteří neumí s ocílkou. Tento model je dodáván včetně stojánku, který vám umožní ostřič umístit na pracovní plochu a uvolní vám ruce pro další práci. Stojánek je i s odnímatelnými přísavkami. Na hladké ploše se nehne a vaše práce bude opět o kousek jednodušší. Specifikace: Praktický ostřič nožů Dlouhotrvající brusný efekt Snadná údržba Ideální pro ty, kdo neumí s ocílkou Včetně stojánku Odnímatelné přísavky
V žádné kuchyni se neobejdete bez praktické ocílky, která prodlouží životnost vašich nožů. Potrpíte si na zajímavý design? Pak při výběru zvolte tuto ocílku holandské značky Forged. Ocílka s diamantovým povrchem je součástí součástí série Sebra a charakterizuje ji v rámci značky Forged zejména odlišný typ tmavého dřeva, zvolený pro výrobu rukojeti. Toto krásné africké tmavé dřevo je známé jako Dalbergia melanoxylon, neboli grenadill či nepravý (mosambický) eben. Africkým překladem je to Sebra, a proto také název této série: Sebra Forged. Tmavá dřevěná rukojeť působí teple a společně s malým červeným detailem u přechodu k záštitě navíc i elegantně. Jinými slovy, se Sebra Forged získáte robustní a pozoruhodně stylovou řadu nožů, které ozdobí vaši kuchyň. Ocílka Forged Sebra není vhodná do myčky na nádobí, doporučujeme pouze ruční mytí. Holandská značka Forged se vyznačuje speciálními nápaditými noži, které jsou ručně vyráběny z japonské oceli. Jedná se o unikátní a vysoce kvalitní produkty, a to nejen materiály, ale také zpracováním. Nože jsou navíc balené do krásných dárkových krabiček z páleného dřeva. Hlavní výhody: Praktická ocílka na ostření nožů S diamantovým povrchem Řada Sebra Vyroben ručně z nerezové oceli Řemeslný design Luxusní dřevěná rukojeť Výjimečné prvky ručního zpracování Vysoce kvalitní materiál Baleno v luxusní dřevěné krabici Parametry: Délka brusné části: 26 cm Materiál: nerezová ocel
Brusný kámen japonského typu RISAM vdechne vašim nožům nový život! Za přijatelnou cenu získají vaše kuchyňské, kuchařské a lovecké nože ostrost, o které jste vždy jen snili. Budou mnohem ostřejší než v okamžiku, kdy jste je koupili. Dokonce i ten nejlepší nůž z nejlepších materiálů ztratí v průběhu času svou původní ostrost. Proto je nutné nože čas od času brousit a udržovat je. S použitím správné techniky a brusných kamenů či brousků od Dellinger bude tento úkol snadný. Brusné kameny RISAM jsou vyrobeny z vysoce kvalitního korundu (oxidu hlinitého). Tento materiál je extrémně trvanlivý a ostří na maximální možné úrovni. Všestrannost tohoto brusného kamene můžete vyzkoušet nejen na nožích, ale můžete nabrousit i nůžky, sekery, břitvy, dláta, kapesní a lovecké nože. Hlavní výhody: kvalitní vodní brusný kámen RISAM dlouhá životnost – extrémně nízké opotřebení velmi rychlý brusný a leštící efekt dodáván s gumovou protiskluzovou podložkou lze jej použít s vodou nebo olejem brusný kámen stačí před použitím polít vodou - lepší je však namočit celý kámen na několik minut do vody (teplota vody: 15-45 stupňů Celsia) vhodný k broušení ostří s výjimkou keramických nožů je možné ostřit nářadí na opracování dřeva a zahradnické vybavení Specifikace: zrnitost JIS: 3000/8000 rozměr: 180 x 60 x 28 mm materiál: syntetický korund (oxid hlinitý)
Hlavní výhody: keramický srovnávač ploch brusných kamenů s hrubostí JIS: 180 srovnává brusné kameny různých hrubostí a rozměrů do dokonalé roviny drážkovaná plocha odvádí broušený materiál Dodatečné informace: rozměry: 18 x 2,5 x 6 cm
Hlavní výhody: speciální povrchová úprava zajišťuje vysokou abrazi, ocílka je proto ideální pro tvrdé nože vhodná pro všechny typy nožů, zejména pro ty z řady DARKNITRO od F.DICK oválný tvar čepele poskytuje velkou kontaktní plochu pro efektivnější broušení vyrobeno z vysoce kvalitní oceli X62CrMnN14, která je legována dusíkem, což zajišťuje vynikající odolnost, tvrdost 61 HRC a odolnost proti korozi elegantní tmavá, antracitová čepel ergonomická rukojeť ve tvaru hrušky z cenného a nezničitelného dubového dřeva nabízí pevný úchop a symbolizuje sílu a odolnost moderní a průmyslový design dodává kuchyni luxusní a funkční prvek ocílka je ručně vyráběna v Německu, což zajišťuje vysokou kvalitu a dlouhou životnost každá ocílka je díky kombinaci ruční výroby a použití přírodních materiálů unikát součástí řady kuchyňských nožů DARKNITRO Dodatečné informace: materiál: martenzitická, dusíkem legovaná nerezová ocel, ušlechtilé dubové dřevo délka čepele: 30 cm celková délka: 47,9 cm výška: 5,1 cm hloubka: 3,5 cm pouze ruční mytí
Hledáte univerzální a snadný nástroj k broušení kuchyňských i kuchařských nožů nebo domácích i kancelářských nůžek? Použijte vícefunkční ostřič se třemi úrovněmi broušení a ostření nožů, který dokáže naostřit i nůžky. Třístupňový ostřič nožů Karbidový a keramický ostřič využijete pro tři druhy broušení a ostření nožů. Hrubé broušení (materiál Coarse slinutý karbid) pro první broušení nebo opravy tuhých nebo silně poškozených nožů.Jemné broušení (materiál keramika) pro každodenní opravy čepelí Přesné broušení (materiál keramika) k odstranění otřepů na břitu a k leštění ostří Broušení nůžekKeramický brousič nůžek využijete pro broušení kuchyňských i kancelářských nůžek. Do drážky vložte postupně obě čepele otevřených nůžek.Kvalita, odolnost a praktické každodenní využitíMultifunkční třístupňový ostřič nožů a nůžek je z odolného materiálu, s ergonomicky tvarovaným tělem a protiskluzovým dnem. Jeho použití je proto snadné a bezpečné.Péče o nástroj k broušení nožů a nůžek je snadná – po použití jej otřete vlhkým hadříkem nebo opláchněte vodou a osušte. Brusnou drážku brousku očistěte měkkým kartáčem, aby byla brusná hlava čistá a suchá.SpecifikaceMateriál: plast/kovRozměry (Š x V x H): 20 x 7 x 4 cmBarva: černá/červená
Hlavní výhody: vodní brusný kámen japonského typu s kombinovanou hrubostí JIS: 1000/3000 vyrobeno z extrémně trvanlivého oxidu hlinitého, který ostří na maximální úrovni dodá vašim nožům dokonalou ostrost během okamžiku vhodný i pro jiné nářadí - nůžky, sekery, břitvy, dláta, kapesní nože apod lze použít s vodou nebo olejem součástí je gumová protiskluzová podložka Dodatečné informace: rozměry: 20 x 3 x 8 cm materiál: syntetický korund (oxid hlinitý) není vhodné pro keramické nože
Ocílka z chromované oceli ZWILLING s drážkami pro zachycení brusných pilin umožňuje jemné broušení nožů. Je odolná proti poškození. Plastová rukojeť s otvorem pro zavěšení. Dokonce i ten nejlepší nůž ztratí v průběhu času svou původní ostrost. Proto je nezbytné nože průběžně brousit či udržovat jejich ostrost. S použitím správné techniky a ocílek či brousků německé společnosti ZWILLING J. A. Henckels bude tento úkol snadný. Ocílka je doporučována pro udržování ostří před, respektive po každém použití nože. Použití je snadné: Držte ostří nože v ostrém úhlu (cca 15 - 20°) k ocílce a střídavě z jedné i druhé strany jej táhněte rovnoměrnou silou po ocílce. Opakujte akci v závislosti na ostrosti čepele (z obou stran 5 - 10 x). Je velmi důležité udržet ostrý úhel a brousit nůž po celé délce jeho ostří, od rukojeti ke špičce nože. Rychlost pohybu nehraje v procesu broušení žádnou roli.
Ostřič pro hrubé i jemné broušení Jak sám název napovídá, ostřič DUO je vybaven dvěma ostřicími nástroji. První carbitový je určen pro hrubé broušení, druhý keramický je určen pro jemné broušení. Obě strany držadla ostřiče jsou vroubkované, což zaručuje bezpečné držení při práci. Nástroj je vybaven krátkým řetízkem pro zavěšení. Materiál: carbit, keramika, plast Rozměry: 57 x 75 x 24 mm Hmotnost: 40 g Výrobce: MFH, Německo
Brousek na nože Zwilling V-Edge rychle, snadno a bez námahy brousí evropské a japonské nože s kvalitou srovnatelnou s profesionálním broušením. V-Edge kombinuje výhody běžných průtahových brousků a brusných kamenů. Snadno se používá a poskytuje rychlé a excelentní výsledky. Keramické brusné kameny souměrně ostří čepel po celé její délce bez rizika poškození nože. Specifikace: Špičkový brousek na nože Pro profesionální i domácí použití Ideální na evropské i japonské nože Snadné použití Vynikající výsledky Nevhodný pro vroubkované nože Rozměry: cca 21 x 20 x 8 cm
- pohodlný brousek na nože s rukojetí- vyrobený z nerezové oceli a tvrzeného plastu- keramické brusné kameny- zajistí kvalitní a rychlé nabroušení všech druhů kuchyňských nožů- vhodné i pro nože s nepřilnavým a antibakteriálním povrchem- snadné a pohodlné použití díky stabilní rukojeti- dva otvory, pro broušení a následné doleštění- kolekce Black Rose Collection
-univerzální švýcarský ostřič nástrojů -vhodný k ostření nožů (včetně ozubeného ostří), nůžek, zahradnických nůžek, sekyr, hran lyží, rybářských háčků atd. -speciální ostřící hranol se dvěma břity Rodinná společnost ISTOR AG založená v roce 1964 v městečku Frauenfeld ve Švýcarsku vyrábí již mnoho let špičkové ostřiče, které jsou synonymem pro švýcarskou kvalitu. V současné době má společnost ISTOR AG zástupce pro své výrobky ve více než 50 zemích světa a neustále svůj sortiment rozšiřuje o nové modely. Specifikace: Materiál: aluminium Hmotnost: 24 g Rozměry: 100 x 12 mm Baleni_pro_slevu_2_procenta: 2 EAN: 7640120720018
Keramická ocílka ZWILLING umožňuje jemné a čisté broušení všech nožů. Čepel keramické ocílky je ovšem křehká, při pádu hrozí její poškození. Je tedy nezbytné opatrné zacházení. Rukojeť je vyrobena z odolného plastu s otvorem pro zavěšení a elegantní nerezovou záštitou chránící prsty. Dokonce i ten nejlepší nůž ztratí v průběhu času svou původní ostrost. Proto je nezbytné nože průběžněbrousit či udržovat jejich ostrost. S použitím správné techniky a ocílek či brousků německé společnosti ZWILLING J. A. Henckels bude tento úkol snadný. Ocílka je doporučována pro udržování ostří před, respektive po každém použití nože. Použití je snadné: Držte ostří nože v ostrém úhlu (cca 15 - 20°) k ocílce a střídavě z jedné i druhé strany jej táhněte rovnoměrnou silou po ocílce. Opakujte akci v závislosti na ostrosti čepele (z obou stran 5 - 10 x). Je velmi důležité udržet ostrý úhel a brousit nůž po celé délce jeho ostří, od rukojeti ke špičce nože. Rychlost pohybu nehraje v procesu broušení žádnou roli.