ZERO OMÁČKA boloňská je ideální pro všechny příznivce omáček, kteří hledají jejich méně kalorické verze. Má jen 16 kcal na 100 ml, neobsahuje žádný tuk a má nízký podíl cukru. Její lahodná chuť perfektně ladí především s těstovinami, hodí se ovšem i k masu, jeho rostlinným alternativám či salátům.
ZERO OMÁČKA kečup je ideální pro všechny příznivce nízkokalorických potravin, neboť má jen 9 kcal na 100 ml. Neobsahuje žádný cukr ani tuk, a tak je ideální alternativou ke klasickým kečupům. I v dietě skvěle doplní teplé a studené pokrmy. Jeho lahodné chuťové tóny perfektně vyniknou s masem, pečenými hranolky, ale také s tousty nebo třeba v salátech.
Hořčice, kečup, BBQ omáčka, česneková omáčka a další...ale netradičně!
Hořčice, kečup, BBQ omáčka, česneková omáčka a další...ale netradičně!
Hořčice, kečup, BBQ omáčka, česneková omáčka a další...ale netradičně!
Hořčice, kečup, BBQ omáčka, česneková omáčka a další...ale netradičně!
Hořčice, kečup, BBQ omáčka, česneková omáčka a další...ale netradičně!
ZERO OMÁČKA barbecue zvýrazní chuť vašeho oblíbeného jídla. Neobsahuje cukr, tuk, lepek a ani laktózu, a pomůže vám snížit množství přijatých kalorií. A to dokonce bez toho, abyste museli obětovat chuť vašich oblíbených jídel. ZERO OMÁČKA barbecue je ta správná volba, se kterou se vůbec nemusíte cítit provinile.
ZERO OMÁČKA kari je ideální přísada k ochucení vašeho oblíbeného jídla. Neobsahuje žádný tuk ani cukr, proto je vhodnou součástí diety. Má nasládle kořeněnou příchuť kari a výrazně žlutou barvu. Vaší stravě dodá neodolatelnou chuť a vůni orientu.
ZERO OMÁČKA medovo-hořčičná udělá z každého slaného jídla jedinečný chuťový zážitek. Výraznou hořčici dokonale zjemňuje medová příchuť. Díky tomu získáte perfektně vyváženou omáčku, která skvěle doplní maso, jeho rostlinné alternativy, zeleninu a další pokrmy.
Hořčice, kečup, BBQ omáčka, česneková omáčka a další...ale netradičně!
Použité ingredience jsou pouze z přírodních zdrojů a přispívají k dobré stravitelnosti Hrašky. Hraška umožňuje zdravé zahušťování polévek, omáček, šťáv a gulášů. Není nutné připravovat jíšku, stačí Hrašku smíchat s vodou a 20 minut povařit obdobně jako jíšku. Pokrmy připravené z Hrašky mají lahodnou chuť, krémovou hladkost a vysokou výživovou hodnotu. Svojí chutí uspokojí i náročné strávníky. Jídla z Hrašky jsou výjimečná i svoji vyšší stravitelností. Hraška je skvělým pojivem v těstech a karbenátcích, proto umožňuje vynechání vajec. Slouží k přípravě základu pomazánek, dresinků, majonéz a bešamelových omáček na zapékání zeleniny. Rozmíchání Hrašky na zahušťování pouze s vodou slouží také k přípravě těstíčka pro obalení nejen klasických řízků, ale i zeleniny či sýru. Narozdíl od Hrašky pikantní má snížené množství koření, soli a je zcela vynecháno chilli a česnek. Hraška jemná je proto vhodnější pro děti a některé diety. ZDRAVĚJI NAHRADÍ: KLASICKÝ TROJOBAL - v těstíčku obalíte vše jako v trojobalu JÍŠKU - zahustíte polévku, omáčku VEJCE - v karbanátkách, v těstech, při zapékání Neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Neobsahuje GMO. Základní recepty ŘÍZKY – zeleninové, sýrové, houbové atd. (4 porce) • smícháme 80 g Hrašky se 120 ml vody na těstíčko (hustoty řidší hořčice) • naporcujeme 300 g zeleniny • kousky zeleniny namáčíme v těstíčku • klademe je do rozpáleného oleje PLACKY – zeleninové, sýrové, houbové aj. nebo jejich směsi (4 porce) • smícháme 140 g Hrašky pikantní se 250 ml vody na těstíčko • nakrájíme (nastrouháme) 200 g zeleniny • nakrájenou zeleninu vmícháme do těstíčka (hustota jako na lívance) • placky smažíme v horkém oleji nebo je pečeme v troubě na plechu POMAZÁNKY • pro osobu použijeme 10 g Hrašky na cca 50 ml vody • těstíčko rozmícháme s vodou a zvolna vaříme na hustou kaši 20 min. • po vychladnutí našleháme s tukem 20 g na osobu (olej, máslo apod.) • dochutíme nakrájenou cibulí, kyselou okurkou a přidáme buď třený česnek, nastrouhaný křen anebo nakrájenou papriku, rajce, mrkev, celer apod. DRESINKY • základ dresinku připravíme jako u pomazánky. Použijeme však na 5 g Hrašky na 25 ml vody • po vychladnutí našleháme s jogurtem nebo kyselou smetanou • dochutíme nakrájenou cibulí, kyselou okurkou a přidáme kopr, bylinky, česnek apod. ZAHUŠŤOVÁNÍ OMÁČEK, ŠŤÁV, GULÁŠŮ APOD. • pro osobu použijeme 10 g Hrašky na cca 120 ml omácky • Hraškou můžeme nahradit mouku úplně nebo jen částečně. Hrašku i mouku je vždy potřeba vařit minimálně 20 minut • Hrašku lze používat k přípravě bešamelových omáček ZAHUŠTĚNÍ POLÉVEK – zeleninové, bramborové, gulášové (4 porce) • vrchovatou polévkovou lžíci Hrašky (30 g) nasypeme do 1,5 litru vlažné polévky a zamícháme • vaříme cca 20 minut Náhrada vajec VE SLANÝCH TĚSTECH (cca 30 g za jedno vejce = asi 1 polévková lžíce) • Hrašku smícháme s moukou a těsto dále zpracováváme, jak jsme zvyklí. • Hrašku přidáváme do: – kynutého testa (knedlíky, slané pecivo) – bramborového testa (noky, knedlíky aj.) V KARBANÁTCÍCH – zeleninových, sýrových apod. (4 porce – Hraška pikantní / jemná) • smícháme 250 g Hrašky s 300 g nastrouhané zeleniny a podle potřeby přidáme vodu • z těsta tvarujeme karbanátky (můžeme obalit ve strouhance) • karbanátky smažíme v horkém oleji čipečeme na plechu v troubě PŘI ZAPÉKÁNÍ – těstovin, brambor, zeleniny apod. • Hrašku rozmícháme ve vodě, osolíme a povaříme 20 minut na mírném plameni, až vznikne hustá bešamelová omáčka • můžeme dochutit muškátovým oříškem, oregánem apod. • vzniklou omáčkou přelijeme zapékané jídlo a ještě dopečeme v troubě MOZEČEK, LEČO, ŠPENÁT APOD. • Hrašku rozmícháme ve vodě, osolíme a povaříme 20 minut na mírném plameni, až vznikne kaše • přidáme uvařený květák nebo podušené papriky a rajčata nebo mražený špenát • promícháme a podle potřeby povaříme a dochutíme • chutnejší je, když Hrašku povaříme s osmahnutou cibulkou a Mahá kořením. Hraška na zahušťování - jemná CERIA 250g od výrobce Hraška v kategorii Potraviny | Koření a jejich směsi za skvělé ceny na e-shopu Alpik.cz